skip to Main Content

Inspektion med undervattensrobot

Fjärrstyrda undervattensrobotar är oslagbara verktyg för inspektioner och enklare arbeten under vattenytan. UW-Tech har arbetat med robotar sedan starten. Idag har vi robotar i alla storlekar och med ROV-kabel upp till 7 500 meter

ROV står för Remotely Operated Underwater Vehicle, och är en undervattensrobot. De är användbara verktyg under ytan när man inte vill gå ner med dykare, och vi inspekterar bland annat rörledningar, tunnelkonstruktioner, undervattenskablar och fasta installationer med våra fjärrstyrda undervattensrobotar. Vi utför även enklare arbeten med hjälp av robotar.

Alla våra robotar är utrustade med 2D-realtidssonar, gripklo och dubbla kameror – upp till 4K-upplösning. Informationen förs över till vårt kontrollrum där vi i realtid kan följa inspektionen online. Konstruktionerna som har fotograferats med sonarteknik levereras som 3D-modeller.

Vi har robotar i alla storlekar och med längd på ROV-kabeln upp till 7 500 meter. Det innebär att vi kan välja rätt robot som passar för just ditt projekt.

Anlita oss för säkra arbeten med undervattensrobot!

UW-tech undervattensrobot
Om våra undervattensrobotar:
2D-realtidssonar
Gripklo
Dubbla kameror
Upp till 4K-upplösning
Följ i realtid
Sonar levereras som 3D-modeller
Upp till 7 500 m kabel


Det är enkelt att själv följa och styra vad som ska inspekteras via bildskärmar.

– Jonas Hammarson, Fortum

Back To Top
Sök